Zraziki cielęce z rusztu

4 kotlety cielęce, 200 g kiełbasy zwyczajnej, ząbek czosnku, jajko, 2 łyżki drobno pokrajanej natki pietruszki, 4 plasterki boczku, 2 liście chrzanu, sól, pieprz

Kiełbasę drobniutko pokrajać i rozgnieść widelcem razem ze zmiażdżonym czosnkiem, natką pietruszki, jajkiem, solą i pieprzem. Wyrobić starannie widelcem na jednolitą masę. Kotlety cielęce odciąć od kości i rozbić na cienkie, płaskie płaty. W środku każdego z nich ułożyć wałeczek farszu z kiełbasy i owinąć mięsem, podwijając końce płatów do środka, aby farsz nie wypadał w czasie pieczenia, obłożyć plasterkiem boczku każdy zrazik i zawiązać nitką, żeby się nie rozlatywał. Na bardzo gorącym ruszcie położyć połówki liści chrzanu, a na nich zraziki. Piec ok. 8 minut, przewracając na drugą stronę.